Road to Beijing

Road to Beijing

Lotte van Beek traint dus met gewest Friesland om te excelleren op de 1500 meter in Beijing. Lotte is teruggekeerd bij de gewestelijke schaatsploeg van trainer Henk Hospes, met wie Van Beek in het seizoen 2017/2018 furore maakte na een periode van fysieke en mentale malheur. Toen plaatste ze zich verrassend voor de wereldbekerwedstrijden en de Olympische Winterspelen in Zuid-Korea. Daar miste ze op een honderdste van een seconde een medaille op de 1500 meter. Ik ben enorm blij met de hernieuwde samenwerking met Henk Hospes. Kunnen we samen toewerken naar de spelen in 2022 in Beijing”, aldus Van Beek, die in 2014 op de Winterspelen van Sotsji dus brons won op de 1500 meter en goud met de ploegenachtervolging. Vol vertrouwen wordt dus toegewerkt naar deelname aan de Olympische Winterspelen van 2022.

Om de Winterspelen van 2022 te kunnen halen zet Lotte van Beek weer veel op zij. Naast het opnieuw overwinnen van de problemen met haar gezondheid 2020, is Lotte de nieuwe Olympische campagne volledig zelfstandig gestart. Lotte is blij dat ze in het Friese gewest weer kan aanhaken en kan trainen bij Henk Hospes, met wie ze eerder succesvol was. Er zijn 9 plekken in het Olympische Schaatsteam beschikbaar voor de dames, waarvan 3 voor de 1500 meter. 

Trainingen

De Olympische campagne Road to Beijing bestaat uit een intensief trainingsprogramma dat Lotte in 2020 is gestart, dat als volgt wordt opgebouwd, met veel variatie en verschillende trainingsvormen om de juiste prikkels te geven aan het lijf:

  • Veelal blokken van 3 weken: 1 week omvang, 1 week intensiteit en een rustweek 
  • Van de 7 dagen 1 rustdag en 1 rustmiddag, in een rustweek 2 rustdagen
  • In de rustweek minder intensieve en kortere trainingen om te herstellen 
  • Trainingsvormen: krachttraining, duur fietstraining en korte fietstraining
  • Specifieke trainingen: intensief duur, intervallen en snelheid uithoudingsvermogen op de fiets, om andere hartslagvermogens te trainen
  • Hardloop/sprinttrainingen op de atletiekbaan: uit loopscholing en sprintjes voor inhoud
  • In ijsvrij periode: sprongtraining (cornerbelt), skeeleren (duur en interval), schaatsen op de plank
  • Belangrijkste in de winter 4x per week schaatstrainingen, bestaande uit een duurtraining, intervallen kort en lang, start training en tempotrainingen

Onafhankelijk van een trainingsweek, wordt ook gekozen voor andere locaties waar goed kan worden gefietst, zoals Mallorca of voor een extra trainingsprikkel een hoogtestage. Hoogtestages zijn voor Lotte bijzonder goed, gezien haar astma achtergrond.

Wedstrijdprogramma

De wedstrijden in de aanloop naar Beijing zijn: 

 

29-31 oktober: Daikin NK Afstanden (Heerenveen)
12-14 november: ISU World Cup 1 (Tomaszów Mazowiecki, POL)
19-21 november: ISU World Cup 2 (Stavanger, NOR)
3-5 december: ISU World Cup 3 (Salt Lake City, USA)
10-12 december: ISU World Cup 4 (Calgary, CAN)
26-30 december: Olympisch Kwalificatietoernooi (Heerenveen) (dag 4=1500m)
7-9 januari: ISU EK Afstanden (Heerenveen)
22-23 januari: Daikin NK Allround & Sprint (Heerenveen)
4-20 februari: Olympische Spelen (Beijing, CHN)
3-6 maart: ISU WK Allround & Sprint (Hamar, NOR)
12-13 maart: ISU World Cup finale (Heerenveen)

 

Steun Lotte

Steun Lotte

Graag zou Lotte naar Beijing 2022 willen gaan om te gaan voor die gouden medaille. Alleen heeft ze hierbij wel hulp nodig. Die hulp kan jij haar aanbieden door haar financieel te steunen.